Pimientos de piquillo rellenos de espinacas y gambas

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

Relleno
  • 200 g de espinacas congeladas
  • 20 g de aceite de oliva
  • 2 - 3 dientes de ajo en mitades
  • 200 g de cebolla en octavos
    200 g de cebolla roja, en octavos
  • 200 g de gambas crudas peladas
  • 20 g de piñones
  • 40 g de harina de trigo
  • 250 g de leche entera
  • 20 g de maicena
  • 1 pastilla de caldo de pescado (desmenuzada)
Montaje y salsa
  • 20 - 18 pimientos del piquillo
  • 120 g de cebolla en trozos
  • 40 g de aceite de oliva
  • 30 g de brandy
  • 250 g de nata (35% de grasa)
  • 1 pellizco de sal

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 333.6 mg
Białko 10.8 g
Kalorie 1923 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...