Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de queso Idiazabal
- 150 g de queso Idiazábal en trozos
- 40 g de mantequilla
- 200 g de nata (35% de grasa)
Salmorejo
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ diente de ajo
- 400 g de tomate maduro en cuartos
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 15 g de vinagre
- 50 - 80 g de jamón curado en dados para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1981 kJ / 473 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 822.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de queso con confitura de pimientos
40min
Tarta fría de espárragos y guisantes
5hod. 15min
Minitartaletas de espinaca y alcachofa
20 min
Panecillos con langostinos, rúcula y manzana
15 Min
Saquito de camembert
30 min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30 min
Minisoufflés de parmesano
1 Std.
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1 Std. 10 Min
Bisque de langostinos a la vainilla
1 Std.
Croquetas de pulpo con mayonesa de tinta de calamar
13h
Huevos a la húngara
45 min
Flan de salmorejo
4h 20 min