Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de queso Idiazabal
- 150 g de queso Idiazábal en trozos
- 40 g de mantequilla
- 200 g de nata (35% de grasa)
Salmorejo
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ diente de ajo
- 400 g de tomate maduro en cuartos
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de miga de pan blanco (del día anterior)
- 15 g de vinagre
- 50 - 80 g de jamón curado en dados para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 1981 kJ / 473 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 822.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de zanahorias asadas con leche de coco
40min
Vichyssoise de guisantes con chispa
40min
Milhojas de manzana con crema de canónigos y nueces
15min
Choux de trucha ahumada
1h 20 min
Turrón de brie
2h 15min
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10min
Volovanes con marisco y rape
1h 10min
Vasitos de crema de piquillos con trufa y gulas
30min
Dátiles rellenos de queso con nuez caramelizada
20 min
Huevos endiablados (Devilled Eggs)
55min
Espaguetis negros con langostino y salsa de parmesano
45min
Pintxo Donosti
15min