Crema de queso Idiazabal con salmorejo

Crema de queso Idiazabal con salmorejo

4.3 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

Crema de queso Idiazabal
  • 150 g de queso Idiazábal en trozos
  • 40 g de mantequilla
  • 200 g de nata (35% de grasa)
Salmorejo
  • 60 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ diente de ajo
  • 400 g de tomate maduro en cuartos
  • ½ cucharadita de sal
  • 50 g de miga de pan blanco (del día anterior)
  • 15 g de vinagre
  • 50 - 80 g de jamón curado en dados para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 raciones

Sód 822.9 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1981 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 19.9 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...