Urządzenia i Akcesoria
Mrożony sernik mojito
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 24 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
3 limonki ekologiczne (w tym 1 limonka pokrojona w plastry, do dekoracji)
-
160 g herbatników maślanych połamanych na kawałki
-
50 g masła miękkiego
-
100 g cukru
-
12 - 15 liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
40 g białego rumu
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.4 g
Kalorie
1403.3 kJ /
335.4 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
21.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LODY I DESERY LODOWE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Lodowe flurry
6 godz. 20 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Tarta z różami z jabłek (TM7, TM6)
2 godz. 50 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Mini serniczki z kawą zbożową
30 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.