
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- ½ marchewki, z odkrojonymi końcówkami
- ½ czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- ¼ czerwonej cebuli
- ½ ogórka gruntowego
- 3 tortille pszenne, pełnoziarniste
- 3 łyżeczki pesto z bazylii (patrz wskazówka)
- 3 - 6 plastrów sera żółtego, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1274.4 kJ / 304.6 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 661.6 mg
Alternatywne przepisy
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 godz.
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6)
45 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1 godz. 45 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM6)
1 godz.