Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 c. à soupe d'huile d'olive vierge extra et un supplément pour huiler
- 430 g de farine à pain et un supplément pour fariner
- 340 g de levain de blé aux pommes, rafraîchi (voir Conseil)
- 225 g d'eau à température ambiante
- 1 c. à soupe de sel
- 1 c. à thé de levure instantanée sèche
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 864.9 kJ / 206.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 595.6 mg
Alternatywne przepisy
Mi-cuits vapeur chocolatés au coeur fondant (Métrique) (TM6, TM5)
2h 55min
Mélange d'épices à steak de Montréal
5 dk
Pain au levain
17 godz.
Pain toast
16u.
Baguettes au levain
15 godz.
Sauce à pizza
35min
Fouetté crémeux à l'orange
10min
Levain de blé aux pommes
72 godz. 20 min
Pain au levain aux olives
Brak ocen
Brioches du Carême
1hod. 55min
Soupe aux pois
2小时 10 分钟
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min