Pains briochés à la cannelle

Pains briochés à la cannelle

4.6 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
8 morceaux

Składniki

Garniture
  • de beurre non salé en dés
    60 g
  • de sucre de canne complet non raffiné
    45 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à thé
Pâte briochée
  • d'eau
    100 g
  • de lait entier
    45 g
  • de beurre non salé en dés, et un peu plus pour beurrer
    60 g
  • de sucre
    30 g
  • de levure sèche active
    2 ¼ c. à thé
  • de farine tout usage et un peu plus pour fariner
    260 g
  • de sel
    ½ c. à thé
  • d'extrait naturel de vanille
    ½ c. à thé
Nappage
  • de cassonade foncée
    60 g
  • de beurre non salé en dés
    85 g
  • de miel
    60 g
  • de sel
    ½ c. à thé
  • de pacanes (opcjonalnie) hachées
    70 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 397.9 kcal / 1664.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 21.4 g
Węglowodany 48.7 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Sód 301.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...