Guiso de judías blancas con calamares y chorizo en cocción lenta

Guiso de judías blancas con calamares y chorizo en cocción lenta

4.5 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

  • 20 g de aceite de oliva
  • 200 g de cebolla en octavos
  • 60 - 80 g de chorizo en dados de 1 cm
  • 150 g de zanahoria en dados de 1 cm
  • 400 g de tomate troceado en conserva
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
  • 1 cucharadita de pimentón dulce
  • 650 g de calamares frescos cortados en anillas de 2-3 cm
  • 1 hoja de laurel seca
  • 400 g de judías blancas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
  • perejil fresco picado
    cilantro fresco, picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1104 mg
Białko 44 g
Kalorie 1990 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...