Aguja de cerdo encebollada al jerez

Aguja de cerdo encebollada al jerez

3.3 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 40 g de aceite de oliva (y algo más para la sartén)
  • 6 dientes de ajo
  • 600 g de cebolla roja en octavos
  • 1000 g de aguja de cerdo en trozos de 5 cm, salpimentados
  • 2 hojas de laurel secas
  • 200 g de vino de Jerez seco
  • 100 g de brandy
  • 200 g de caldo de carne
  • 30 g de vinagre
  • 1 cucharada de pimentón
  • 1 cucharadita de sal
  • 6 - 8 granos de pimienta negra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 540.8 mg
Białko 37.7 g
Kalorie 2171 kJ / 519 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...