Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de judías carilla secas (alubias carillas), Goya®
- 1 pastilla de caldo de carne
- 2 chorizos en rodajas finas (aprox. 200 g)
- 1000 g de agua
- 2 - 4 dientes de ajo
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 400 g de setas frescas variadas troceadas (champiñones, setas de cardo, etc.)
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 40 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 5330 kJ / 1275 kcal
- Białko
- 28.8 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 116.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 14.2 g
- Sód
- 1204.3 mg
Alternatywne przepisy
Lentejas guisadas
50min
Lentejas pardinas con compango
2hod. 50min
Sopa marinera asturiana
45 min
Garbanzos con compango (Cocción lenta)
13 Std.
Patatas guisadas con carrilleras (Cocción lenta)
2 godz.
Arroz cremoso de cordero al ajillo
50min
Pisto con patatas y huevos duros
45 min
Judías carillas con calamares en salsa americana (Cocción lenta)
15h 10min
Estofado de ternera en hogaza de pan (Cocción lenta)
4h 30min
Arroz con punta de costilla de cerdo
1 godz.
Carrilleras guisadas con cerveza y pimientos del piquillo
1 godz. 20 min
Natillas (Espesar)
15min