Balinese Betutu chicken

Balinese Betutu chicken

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 35 min
5 portions

Składniki

Betutu paste
  • Indonesian yellow spice paste room temperature
    120 g
  • Indonesian red spice paste room temperature
    30 g
  • ground black pepper
    ¼ tbsp
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • fresh red bird's eye chilli
    30 g
  • makrut lime leaves
    2
  • fresh ginger
    4 cm
  • shrimp paste
    2 tsp
  • coconut oil
    1 tsp
  • whole chicken
    1
Betutu chicken
  • banana leaf blanched or wilted over open flame (approx. 40 x 50 cm)
    1
  • boiling water
    800 g
  • roasted unsalted peanuts
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1144.1 mg
Białko 75.8 g
Kalorie 3964.3 kJ / 947.5 kcal
Tłuszcz 58.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...