Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms
- 400 g hot water
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 brown onions (approx. 280 g), cut into quarters
- 2 carrots (approx. 260 g), cut into pieces
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 50 g balsamic vinegar
- 40 g dried shiitake mushrooms
- 1 tbsp salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 2416.6 kJ / 577.6 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 18.5 g
- Sód
- 7120.2 mg
Alternatywne przepisy
Kimchi
149h
Soba noodles
1h
Slow cooked chickpeas (TM6)
26h 5min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26 Std. 15 Min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Tofu 'sour cream'
5min
Vadouvan spiced mini rolls
2h 30min
Breakfast sausages
1h 5min
Pearl barley bread rolls
1 Std. 15 Min
Vegan butter
8h 5min
Soy milk
24 Std. 30 Min