Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms
- 400 g hot water
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 brown onions (approx. 280 g), cut into quarters
- 2 carrots (approx. 260 g), cut into pieces
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 50 g balsamic vinegar
- 40 g dried shiitake mushrooms
- 1 tbsp salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 2416.6 kJ / 577.6 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 105 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 18.5 g
- Sód
- 7120.2 mg
Alternatywne przepisy
Vegan butter
8 godz. 5 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Slow cooked chickpeas (TM6)
26h 5min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Vegan parmesan shards
3h 55min
Vegan macadamia cheese ball
56u. 55min
Eggless mayonnaise
10 min
Gado gado
1h
Peanut butter fudge sauce
20min
Peanut soba noodle wonton cups
40 min
Miso corn purée with almond ricotta
3 Std. 20 Min