Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)

Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)

4.6 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Blue matcha ice cream
  • blue matcha powder (see Tips)
    1 tbsp
  • hot water
    3 tbsp
  • egg yolks
    3
  • sugar
    80 g
  • pouring (whipping) cream
    250 g
Sweetened coconut cream
  • coconut cream
    250 g
  • potato starch
    1 tsp
  • caster sugar
    1 tbsp
Black sticky rice with taro
  • black glutinous rice (see Tips)
    250 g
  • cold water plus extra for soaking
    900 g
  • boiling water
    1500 g
  • salt
    2 tsp
  • taro peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
    200 g
  • coconut cream
    250 g
  • caster sugar
    145 g
  • sesame seeds toasted, for garnishing
    1 tbsp
  • coconut flakes toasted, for garnishing
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1160.2 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
Tłuszcz 65 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 44.8 g
Węglowodany 124.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...