Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Białko
- 68.7 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 51.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.8 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 4535.9 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3sa 20 dk
Hearty seafood chowder
45 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50min
Tom kha prawns
25 min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min