Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Białko
- 68.7 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 51.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.8 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 4535.9 mg
Alternatywne przepisy
Tom kha prawns
25 min
Nam Jim
10 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min.
Prawn noodle curry
10 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Curry laksa
45 min.