Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g desiccated coconut
- 12 dried long red chillies
- 120 g water, for soaking
- 10 g cumin seeds
- 10 g coriander seeds
- 3 cinnamon quills
- 4 star anise
- 1 tsp whole cloves
- 30 g garlic
- 100 g red onion, cut into wedges
- 40 g fresh ginger, peeled, cut into slices
- 60 g lemongrass, white part only, cut into pieces (1 cm)
- 40 g fresh galangal, peeled, cut into slices
- 80 g vegetable oil
- 60 - 80 g dark brown sugar
- 200 g coconut milk (full fat)
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (3-4 cm)
- 25 g Meat stock paste (see Tips)
- 60 g tamarind paste
- 80 g coconut cream, to serve
- 1 Lebanese cucumber, cut into slices, for garnishing
- eschalots, cut into slices, for garnishing
- cooked rice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2748.3 kJ / 654.4 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 878.1 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30min
Shui zhu niu rou (chilli beef)
20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1sa 15 dk
Thai green curry paste
10 dk
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Beef Rendang
2hod. 30min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Gochujang (Korean chilli paste) marinade
10 dk
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Nasi lemak (coconut rice)
20min
Chicken Rendang
45 Min