
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken thigh fillets cut into quarters (4-5 cm pieces)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 30 g water
- 5 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 5 g white sugar
- ⅛ tsp Sichuan pepper
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger peeled
- 20 g oil
- 3 - 5 dried chillies deseeded
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 30 g unsalted peanuts roasted
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 1010.5 kcal / 4243.9 kJ
- Białko
- 102.5 g
- Tłuszcz
- 60.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Sód
- 1804 mg