Kung Pao chicken

Kung Pao chicken

4.2 150 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 portions

Składniki

  • chicken thigh fillet cut into quarters (4-5 cm pieces)
    500 g
  • light soy sauce
    15 g
  • dark soy sauce
    10 g
  • Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
    10 g
  • water
    30 g
  • Chinese black vinegar (see Tips)
    5 g
  • white sugar
    5 g
  • Sichuan pepper
    ⅛ tsp
  • garlic clove
    1
  • fresh ginger peeled
    20 g
  • oil
    20 g
  • dried chillies deseeded
    3 - 5
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (4 cm)
    2
  • unsalted peanuts roasted
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 portions

Sód 1804 mg
Białko 102.5 g
Kalorie 4243.9 kJ / 1010.5 kcal
Tłuszcz 60.5 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...