
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes de terre coupées en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
- 50 g de gruyère coupé en morceaux
- 40 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 œuf
- 30 g de farine de blé
- 3 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- d'huile
- fleur de sel pour la finition
- ciboulette fraîche ciselée, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 79.2 kcal / 331.4 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 75.5 mg