Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 300 g di bieta verde a costa argentata
- 2 uova
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 - 500 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3335.9 kJ / 797.3 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 79.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 201.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di cavolfiore al forno
30 Min
Gattò di patate (TM6)
1 godz. 30 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 Min
Funghi champignon ripieni di zucca
1sa
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 dk
Finocchi gratinati
30 Min
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1sa
Menù: Ratatouille; Verdure, ceci e uova con salsa agli asparagi
Brak ocen
Torta de gee
1 godz. 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Zucchine grigliate con condimento limone e basilico
35 dk
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1sa