Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 300 g di bieta verde a costa argentata
- 2 uova
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di zucchero
- 400 - 500 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3335.9 kJ / 797.3 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 79.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 201.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30min
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1h
Frittata di zucchine (TM6)
50min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Lasagne di verza
2h 30min
Frittelle di carciofi
45min
Mix di spezie e buccia di mela
50min
Frittelle di agretti
2h
Zucchine ripiene di cotechino
1h 30min
Frittelle di cavoli e Emmental
35min
Rustici alla scarola
10h
Frittelle di fiori di zucca
2h 30min