Kremówka w pucharkach

Kremówka w pucharkach

4.8 69 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 porcji

Składniki

Krem budyniowy
  • mleka
    500 g
  • cukru
    70 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • mąki pszennej
    65 g
  • jajka
    2
  • żółtka
    2
Pieczenie ciasta francuskiego
  • ciasta francuskiego
    200 g
Bita śmietana
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • wody
    5 łyżek
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    450 g
  • cukru pudru
    20 g
Przełożenie deseru
  • cukier puder do oprószenia
  • owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352 kcal / 1472.9 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 26.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 128.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...