
Urządzenia i Akcesoria
Kremówka w pucharkach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
10 porcji
Składniki
Krem budyniowy
-
mleka500 g
-
cukru70 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki pszennej65 g
-
jajka2
-
żółtka2
Pieczenie ciasta francuskiego
-
ciasta francuskiego200 g
Bita śmietana
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
wody5 łyżek
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki450 g
-
cukru pudru20 g
Przełożenie deseru
-
cukier puder do oprószenia
-
owoce jagodowe, świeże (opcjonalnie) np. borówki amerykańskie, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1472.9 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Sód
128.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Rolada tiramisu
4 godz.
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.