Urządzenia i Akcesoria
Sernik jagodowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
220 g herbatników pokrojonych na kawałki
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
300 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, odsączonych300 g jagód, świeżych plus opcjonalnie dodatkowa ilość do dekoracji
-
900 g twarogu, tłustego podzielonego na kawałki
-
230 g cukru
-
30 g cukru wanilinowego15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6 jajek
-
25 g mąki pszennej
-
600 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
35 g cukru pudru
-
kwiaty, jadalne do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
445.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
1804 kJ /
431.2 kcal
Tłuszcz
23.7 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Owoce jagodowe
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Brzoskwiniowa melba (lodowy deser owocowy)
35 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Ciasto arbuz
6 godz.
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Pistacjanki
2 godz. 40 min
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min
Rolada żyrafa
3 godz.