Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Pani Walewska
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Budyń do kremu
-
500 g mleka w temp, pokojowej
-
2 żółtka
-
60 g cukru
-
4 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
45 g skrobi ziemniaczanej
Kruche blaty z bezą
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cukru pudru
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
-
250 g powideł śliwkowych, niskosłodzonych250 g dżemu z czarnej porzeczki kwaśnego
-
6 białek
-
230 g cukru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Krem budyniowy i przełożenie
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.7 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1609.5 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto pijana śliwka
6h
Wiśniowa chmurka
8h 30min
Malinowa chmurka
12h 5min
Rolada tiramisu
4h
Ciasto Marlenka
27h 40min
Ciasto słonecznikowiec
9h
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4h
Ciasto Metrowiec
7h
Królewiec
9h 45min
Kremówki (Napoleonki)
6h 30min
Rolada kawowo-orzechowa
2h 30min
Ciasto łabędzi puch
5h 30min