Żelka z owoców jagodowych do tortów
TM6 TM5

Żelka z owoców jagodowych do tortów

4.7 (325 ocen)

Składniki

  • 400 g owoców jagodowych, świeżych, np. malin, czarnych porzeczek
    lub 400 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
162.8 kJ / 38.9 kcal
Białko
0.6 g
Węglowodany
8.2 g
Tłuszcz
0.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.3 g
Sód
0.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy