
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g owoców jagodowych, świeżych, np. malin, czarnych porzeczek
lub 400 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 50 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
- 3 łyżki wody
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 162.8 kJ / 38.9 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 0.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wilgotny biszkopt z olejem
4 godz.
Frużelina tropikalna do tortów
10 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Różowy tort z kremem malinowym
48 godz.
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Krem malinowy
20 min