Wersje kompatybilne
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g cukru
- 400 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka, w temp. pokojowej
- 150 g mleka w proszku (niegranulowanego)
- 1 - 2 łyżeczki barwnika spożywczego, białego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
- 2 - 4 krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1052.2 kJ / 251.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 40.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Żelka pomarańczowa do tortów
2 Std. 25 Min
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 Std.
Krem michałkowy biały
6u. 20min
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 Std. 25 Min
Krem malinowy
30min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14h
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min