Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
TM6

Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)

4.2 (267 ocen)

Składniki

Budyń do kremu

  • 700 g mleka
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku, niesłodzonego

Galaretka

  • 700 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 150 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania po 75 g na 500 g wody)

Biszkopt i krojenie truskawek

  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
  • 1 szczypta soli (opcjonalnie)
  • 100 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 g truskawek, świeżych

Krem budyniowy

  • 150 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1335.8 kJ / 319.3 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
43.5 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
1.1 g
Sód
139.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy