Thai red curry paste

Thai red curry paste

4.7 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
400 g

Składniki

  • water to cover
  • dried red chillies deseeded if preferred
    5
  • fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
    5
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • garlic cloves
    10
  • makrut lime leaves
    3
  • lemongrass white part only, cut into pieces (3 cm)
    3 stalks
  • fresh coriander (roots, stalks and leaves)
    5 sprigs
  • eschalots
    2
  • fish sauce
    70 g
  • salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • ground coriander
    2 tsp
  • peanut oil
    20 g

Wartości odżywcze na 400 g

Kalorie 647.6 kcal / 2709.5 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 101.4 g
Błonnik 17.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 10221.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...