Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 dried red chillies, deseeded if preferred
- water, to cover
- 5 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 10 garlic cloves
- 3 fresh Kaffir lime leaves
- 5 sprigs fresh coriander (roots, stalks and leaves)
- 2 eschalots
- 3 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp salt
- 2 tsp ground coriander
- 20 g peanut oil
- 70 g fish sauce
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2709.5 kJ / 647.6 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 101.4 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 17.5 g
- Sód
- 10221.3 mg
Alternatywne przepisy
Thai green chicken curry
30min
Prawn and chicken laksa
40 min
Thai Green Curry Chicken
30min
Thai red curry paste
15min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Thai Green Curry Paste
15min
Thai green curry paste
10 min
Thai Green Curry Paste
15min
Beef rendang
6 Std. 20 Min
Tandoori paste
5 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min