Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, to cover
- 5 dried red chillies, deseeded if preferred
- 5 fresh long red chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 10 garlic cloves
- 3 makrut lime leaves
- 3 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh coriander (roots, stalks and leaves)
- 2 eschalots
- 70 g fish sauce
- 2 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 2 tsp ground coriander
- 20 g peanut oil
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2709.5 kJ / 647.6 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 101.4 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 17.5 g
- Sód
- 10221.3 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and chicken laksa
40min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Red Thai Curry Paste
25min
Thai Massaman Curry Paste
25min
Thai Green Curry Paste
15min
Thai green curry paste
10min
Madras curry powder
15min
Rogan josh
1h 35min
Thai red curry paste
15min
Satay sauce
15min
Tandoori paste
5 min
Coconut fish curry
1h 10min