Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto

Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto

4.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di acqua
  • 200 g di spinaci freschi lavati e asciugati
  • 8 fettine di lonza di maiale (da 60 g circa ciascuna)
  • 300 g di salsiccia di maiale spellata
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 60 g di scalogno in quarti
  • 60 g di burro a pezzi
  • 100 g di funghi champignon a fette
  • 50 g di mirtilli rossi
  • 250 g di vino rosso tipo Porto Ruby
  • 1 pezzo di scorza di arancia preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
  • ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1011.9 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 2323.4 kJ / 555.3 kcal
Tłuszcz 41.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Węglowodany 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...