Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di acqua
- 1500 g di cozze fresche pulite
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zafferano
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50 dk
Pepata di cozze
55 dk
Calamari in umido
55 dk
Calamari alla marchigiana
35 dk
Gamberi alla guineana
25 min
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Tegamino di vongole e zucchine
40 dk
Vongole e cozze alla marinara
3h
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 dk
Salmone al coriandolo
40 dk
Cozze al vino bianco
40 dk
Linguine al nero di seppia
45 dk