Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 800 g di acqua
- 1500 g di cozze fresche pulite
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di zafferano
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 975 kJ / 233 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 Min
Cozze al vino bianco
40min
Cozze alla Medoc
50min
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Pepata di cozze
55 Min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Polpo in rosso
35 Min
Gamberoni zafferano e arancia
30 Min
Paella
1 godz. 50 min
Spaghetti cozze e limone
55 Min
Zuppa di cozze
1h