Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 160 g di pesce spada per carpaccio (circa 12 fette sottili)
- 500 g di acqua
- 100 g di pane carasau
- 20 g di succo di limone
- 30 g di succo di arancia
- 1 pizzico di origano secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spada alle erbe con olive
40 min
Turbanti di spigola e arancio
1h
Salmone all'aceto balsamico con spaghetti di zucchina
40 min
Pesce spada alla ghiotta
40 min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Filetti di rombo in salsa di noci
2 godz. 30 min
Cernia con salsa mediterranea
40 min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Pesce spada all'arancia
40 min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min
Pesce spada agrumato
35 min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30 min