Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 160 g di pesce spada per carpaccio (circa 12 fette sottili)
- 500 g di acqua
- 100 g di pane carasau
- 20 g di succo di limone
- 30 g di succo di arancia
- 1 pizzico di origano secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Branzino al sale aromatico
55 min
Orata al sale
40 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Gallinella con macedonia di verdure in olio aromatico
40 min
Salmone in crema di funghi con patate
50 min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 godz. 10 min
Salmone in salsa di lamponi
2h 50min
Delizia di pollo al crescione
50 min
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30min
Filetti di orata con crema di peperoni
1h 40min
Antipasto di alici agli agrumi
2 godz. 10 min
Pesce spada agrumato
35 min