Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 300 g di acqua
- 650 g di patate a pasta dura, pelate e a rondelle (1 cm)
- 200 g di zucca, la polpa a tocchetti (2 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 2 uova
- 40 g di Grana Padano, grattugiato
- 1000 g di olio di semi di girasole
- 60 g di mortadella a cubetti (1 cm)
- 60 g di Emmental a cubetti (1 cm)
- 150 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 min
Svizzere classiche
35 min
Frittatine agli spinaci ripiene
45 min
Zucchine ripiene
1óra 10p
Mini burger di melanzane, manzo e formaggio filante
1h 30 min
Erbazzone reggiano
2óra
Verdure ripiene
1h 20min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min
Polpette di spinaci
35 min
Polpette di ricotta
50min
Crostata salata di spinaci
1óra
Crocchette di patate
1óra 10p