Polpette di carciofi e scamorza

Polpette di carciofi e scamorza

2.5 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 1 - 2 rametti di menta fresca le foglioline lavate ed asciugate
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di acqua + q.b.
  • 200 g di cuori di carciofo privati delle parti esterne più dure
  • 250 g di patate pelate e a cubetti (1-2 cm)
  • 2 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 20 g di pangrattato + q.b. per impanare
  • 50 g di scamorza affumicata a cubetti (1 cm)
  • olio per frittura

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 2205 kJ / 527 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...