Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di polpa di agnello, disossato e a tocchi
- 700 g di acqua
- 4 melanzane (600 g circa), a metà nel senso della lunghezza
- 200 g di riso
- 1 pizzico di zafferano in polvere
- 4 cipolle a metà
- 100 g di olive nere
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 - 2 pizzichi di sale, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1439 kJ / 345 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fave in umido
1h
Ceci in umido
1h 30min
Torta salata di cipolle bianche
1h 25min
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min
Lasagne di ricotta e melanzane a vapore
1h 25min
Pollo al limone
50min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4 Std. 15 Min
Melanzane alla siciliana
1h 15 min
Terrina di verdure e uova
3h 20min
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35 min
Peperoni ripieni di verdure all'aneto
10 min
Melanzane ripiene
1h 30min