Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di pecorino
- 600 g di acqua
- 8 pomodori ciliegino, media grandezza
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 100 g di pasta, tipo ditalini
- 30 g di cipolla bianca a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di carota a pezzi (3-4 cm)
- 30 g di sedano a pezzi (3-4 cm)
- 50 g di pancetta affumicata
-
150
g di carne trita di vitello
lub 150 g di carne trita di manzo - 1 cucchiaino colmo di concentrato di pomodoro
- 50 g di vino bianco
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1303.3 kJ / 311.5 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1453.6 mg
Alternatywne przepisy
Lasagna classica (senza lattosio)
1 godz. 45 min
Lasagne al forno
2 godz. 30 min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 godz.
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Vitello tonnato
24 Std. 45 Min
Verdure ripiene
1h 20min
Involtini di prosciutto
35min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1 Std. 35 Min
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1 Std. 35 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Uova alla greca
40min
Zucchine ripiene
1 godz. 10 min