Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 250 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 650 g di carne trita di maiale
- 50 g di speck a striscioline (larghe 1 cm circa)
- 100 g di coppa di maiale a striscioline (larghe 1 cm circa)
- 2 cucchiai di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di mele verdi Granny Smith, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
- 90 g di carota lessa
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin salati
1j
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1j
Rollè di tacchino e carote con patate
35 Min
Rotoli di tacchino al Gorgonzola
1 godz. 5 min
Involtini di pollo con mele, patate dolci e salsa al curry
1j 25 menit
Plumcake salato con polpa di granchio
1j
Involtini al pomodoro
55 Min
Polpettone di carne ripieno di asparagi
1h 10 min
Subrics
50 menit
Bocconcini di maiale alle cipolle
50 menit
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1j
Tagliolini stracciatella e speck
1 godz. 5 min