Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 2 carote, pelate
- 500 g di acqua
- 100 g di spinaci baby freschi, puliti ed asciugati
- 4 fette di prosciutto cotto
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati (20 aghi)
- 10 fagioli rossi in scatola
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 243 kJ / 58 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1óra 15p
Involtini di zucchine e nasello con cous cous
35p
Bicchierino di latte e caffè
1 godz. 30 min
Corona di orsetti
3h
Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
1óra 15p
Omini di pomodori
1h
Bibita ACE
10 min.
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1 godz. 30 min
Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico
50min
Rollè di tacchino e carote con patate
35p
Piadina romagnola farcita
55min
Mini burger di melanzane, manzo e formaggio filante
1 godz. 30 min