Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 75 g di burro a pezzi + q.b.
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 100 g di Emmental a pezzi (1 cm)
- 150 g prosciutto cotto o altri salumi misti, a pezzi
- 4 uova
- 150 g di latte intero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1h 5 min
Torta salata champignon e provola
1h 5 min
Torta salata tricolore
1h 20 min
Gratin di patate
50 min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Coppe di Garibaldi
1h 5 min
Quiche Lorraine
45 min
Involtini di prosciutto
35 min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 min
Quiche ai pomodorini
1h
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1h 20 min
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min