Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tapenade
- 15 g salsa
- 100 g azeitona verde s/ caroço
- 2 filetes de anchova em óleo, escorridos
- 1 dente de alho
- 20 g alcaparras em conserva
- ½ limão, só o sumo
- 80 g azeite
Massa
- 600 g amêijoas
- 3 c. chá de sal
- 1200 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 600 g mexilhão fresco e limpo
- 400 g massa tipo concha
- 50 g chalota
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 30 g cerveja
- 5 vieiras
- Aneto q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4025.5 kJ / 962.1 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 93.6 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 3800.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa fria de melão com presunto
10 Min
Batido de maracujá
5 Min
Esparguete negro com espargos, ervilhas e molho holandês
35 Min
Menu: Calzone de espinafres, ricota e tomate e Fondue de chocolate com espetadas de fruta
1 Std. 30 Min
Filetes de linguado enrolados
45min
Salada gigante com vinagreta de framboesa e mel
35 Min
Bisque de marisco
45min
Massa com conserva de sardinha e pão ralado
30min
Miniclafoutis de framboesa
25 min
Cogumelos recheados com quinoa
1 Std.
Abacate recheado com camarão e sapateira
5 Min
Peixe à putanesca
30min