Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g azeite, mais q.b. p/ untar e cozer
- 4 dentes de alho
- 30 g salsa
- 200 g pimento assado cortado em pedaços
- 100 g tomate seco, em azeite escorrido
- 50 g amêndoa s/ pele
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 600 g posta de bacalhau demolhado
- Pimenta rosa q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1905 kJ / 546 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de parmesão, fiambre de peru e legumes frescos
20 Min
Tomate recheado com curgete, atum e hortelã
30 Min
Gratinado de aipo com cherne
45min
Batata-doce recheada com salmão
35min
Rolinhos de linguado, puré de aipo e espargos
45min
Tornedós fingidos
45min
Tabule com bulgur
30 Min
Ramequim de legumes
1h 25min
Frango com alho e uvas
2h 10min
Bacalhau com vinho do Porto
45min
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35min
Bacalhau gratinado com couve
1h 35min