Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 200 g alho-francês, só a parte branca cortada às rodelas
- 40 g manteiga
- 140 g milho
- 150 g queijo amanteigado cortado em pedaços
- 40 g tomate seco, em azeite cortado em tiras
- 20 g natas
- 3 gemas de ovo
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 600 g massa folhada
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 541.9 kJ / 129.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 162.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galete de tomate
45 Min
Croquetes de queijo e espinafres
30 Min
Legumes no forno com molho de queijo e ervas
1j
Pilaf com curgete, cogumelos, tomate e açafrão
30 Min
Almofadinhas de espinafres e queijo
40 Min
Rolo de espinafres e queijo
40 Min
Quadrados de legumes e massa vermicelli
50 Min
Ramequim de legumes
1 Std. 25 Min
Strudel de legumes
50 Min
Ratatouille em massa folhada
50 Min
Tarte de Brie e legumes
40 Min
Timballo no forno com curgete sem glúten
1h 15min