Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 乾燥白木耳, 洗淨,浸泡2小時,去除底部黃色部份
- 60 克 冰糖粉
- 1200 克 水
- 60 克 新鮮蓮子 ,洗淨,瀝乾
- 6 - 8 顆 紅棗 ,洗淨,瀝乾
- 1 大匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 423.2 kJ / 101.2 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2228.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 124.9 mg