Tarte de arroz, ervilhas e presunto

Tarte de arroz, ervilhas e presunto

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 doses

Składniki

  • queijo parmesão
    50 g
  • manjericão
    5 g
  • salsa
    5 g
  • azeite
    30 g
  • tomate seco, em óleo escorrido
    100 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • presunto fatiado cortado em tiras
    200 g
  • água
    1000 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • arroz agulha
    350 g
  • ervilhas descongeladas
    300 g
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • ovos
    4

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 364 kcal / 1523.1 kJ
Białko 16.6 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 50.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Sód 883.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...