Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebola
-
80
g presunto curado cortado em pedaços
lub 80 g presunto serrano - 20 g azeite
- 300 g ervilhas em lata escorridas
- 8 pitadas de pimenta preta
- 1 - 2 pitadas de sal
- 6 ovos
- 500 g água
- 1 baguete cortada em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1198.4 kJ / 286.4 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 842.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vulcão de chocolate a vapor
50 Min
Mini cheesecakes com manga
2 Std. 35 Min
Dip italiano de queijo
4 Std. 10 Min
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Bolinhas de ervilhas e queijo feta com dip de iogurte
1h 15min
Tacos com vários recheios (frango, camarão e vegan) e molho tahini
1j
Palitos de vegetais com dip e pãezinhos integrais
1 Std. 10 Min
Biscoito amanteigado com pistache e cranberry
2 Std. 30 Min
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4h 25min
Sopa de couve com almôndegas de aves
50 Min
Pão de azeitonas
1 Std. 20 Min
Fritata a vapor com ervilhas e salmão fumado
45 Min