Wersje kompatybilne
Bolinhas de ervilhas e queijo feta com dip de iogurte
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g iogurte grego
- 8 pés de hortelã, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 30 g coco ralado
- 250 g água
- 260 g ervilhas descongeladas
- 45 g chalotas
- 1 limão (raspa e sumo)
- 60 g queijo feta
- 20 g farinha
- 2 ovos
- Pão ralado q.b. p/ envolver
- Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 673.7 kJ / 161 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 521.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolo vegetariano
1 Std. 50 Min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Trouxa de abóbora e especiarias
1 Std.
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1 Std. 15 Min
Batata-doce recheada com tempeh e tahini
1 Std.
Tarte rápida com gorgonzola, pera e nozes - TM6
35min
Tofu com caril katsu vegan
1 Std.
Cuscuz mediterrânico
10 Min
Bobó de cogumelos com batata-doce
50min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30min
Caril de feijão-preto
35min
Lasanha de cogumelos, espinafres e tomate
1 Std. 10 Min