Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g amêijoas
- Água q.b. p/ demolhar
- 2 ½ c. chá de sal
- 200 g cebola roxa
- 250 g pimento vermelho
- 500 g batata
- 1 dourada, limpa s/ cabeça (1200 g aprox.)
- 500 g camarão c/ casca
- 3 pés de salsa
- 50 g vinho branco
- 2 dentes de alho
- 100 g tomate cortado em quartos
- 50 g azeite, mais q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3188.1 kJ / 762 kcal
- Białko
- 75.3 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1700.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45 min
Arroz de frango
50min
Frango assado com legumes
1h 10min
Tarte de frutos de verão sem açúcar
25min
Frango com chocolate preto
35min
Gnocchi com curgete - TM6
45 min
Atum fresco com feijão-verde
30min
Bacalhau com pesto de tomate com batata doce
50min
Salada de grão e bacalhau
1u.
Salmão com molho de alho-francês e batata
50min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20min
Bifes de atum com molho de tomate
30min