![Soufflés à la faisselle Soufflés à la faisselle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33F39050-EBDC-4ACC-8890-7EC73A3CEE3F/Derivates/786DAB75-6838-4386-9FC3-017C47ED8933.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de faisselle
Le jour même
- 5 g de beurre, pour les ramequins
- 200 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- le zeste d'une orange non traitée, sans le ziste
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 303 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
Alternatywne przepisy
Cake au camembert et à la poire
1ωρ. 5 λεπτ.
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Obatzda
10min
Pithiviers
2 godz.
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2h 35min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Bûche sorbet aux trois parfums
1sa 20 dk
Tartelette au saint-nectaire
1 godz. 30 min
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1 Std.
Rillettes de maquereaux aux pruneaux
25 Min
Soupe de haricots blancs
20 dk
Crème de pois chiches au lard
30min