Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de faisselle
Le jour même
- 5 g de beurre, pour les ramequins
- 200 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- le zeste d'une orange non traitée, sans le ziste
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1274 kJ / 303 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
Alternatywne przepisy
Brioche
8h
Parmentier de boeuf au vin rouge
12h
Biscuits au beurre
50min
Sablés vanille-fromage à tartiner
30min
Huîtres en papillote d'épinards, beurre crémeux aux algues
35min
Croustade aux champignons
1 Std. 15 Min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1 Std.
Soupe glacée aux amandes
1 Std. 15 Min
Crème brûlée à l’abondance
3 Std.
FEVRIER - Le cramique perdu - Nicolas Gautier
4h
Fenetra de Toulouse
1 Std. 30 Min
Soupe au lait
20 Min