La tourte aux épluchures de patate

La tourte aux épluchures de patate

3.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La purée de pommes de terre à l'ail
  • 500 g d'eau
  • 300 g de pommes de terre bio, coupées en morceaux (réserver les épluchures)
  • 4 gousses d'ail
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre
  • farine de blé pour fariner
  • 90 g d'eau froide
  • 1 c. à café de sel
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 œuf battu, pour la dorure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4.2 g
Kalorie 1493.2 kJ / 357.2 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...