La tourte aux épluchures de patate

La tourte aux épluchures de patate

3.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La purée de pommes de terre à l'ail
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre bio, coupées en morceaux (réserver les épluchures)
    300 g
  • d'ail
    4 gousses
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
La pâte feuilletée
  • de beurre
    200 g
  • farine de blé pour fariner
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • œuf battu, pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 357.2 kcal / 1493.2 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...