Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 80 g de rhum
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 10 g de beurre doux pour le moule
- 40 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 200 g de lait de coco
- sucre glace maison pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1424 kJ / 339 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1 godz. 5 min
Gâteau magique à la noix de coco
1 Std. 30 Min
Charlotte au pain de mie
2 Std. 30 Min
Cake aux fruits confits
4h
Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur
1 Std.
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Far aux abricots
1 Std. 15 Min
Cookies rhum-raisins
25 Min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Far breton aux pruneaux
2h
Gâteau pomme-raisin
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min