Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux épices
- 80 g de biscuits speculoos, coupé en deux
- 15 g de beurre
Le lemon curd
- 1 - 2 citrons jaunes non traités, ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de beurre
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 1 filet de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Mousse au caramel salé
4 godz. 30 min
Tarte au citron destructurée
20 min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Lemon curd
25min
Patience aux fruits d'été
13h
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3h 50min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45 min
Mousse vanille-pomme
7 godz.
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Verrine à la pomme
30 min
Trianon
3h