Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant aux épices
- 80 g de biscuits speculoos, coupé en deux
- 15 g de beurre
Le lemon curd
- 1 - 2 citrons jaunes non traités, ziste retiré, coupés en quartiers et épépinés, à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de beurre
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 125 g de sucre en poudre
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 1 filet de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1547 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Tarte au citron destructurée
20p
Crémeux de Carambar
2h 30min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 Std. 15 Min
Douceur mangue-Passion
15 min
Bouchées de pannacotta de saumon sur biscuits aux graines d'anis
4h 45min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12h
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2h 30min
Mille-feuille pistache-framboise
1h 45min
Fraîcheur de nectarine
25 Min
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min