Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs (53-63 g chacun, voir rubrique "Conseil(s)")
- 100 - 120 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
-
1
c. à café de sucre vanillé maison
lub ½ c. à café d'extrait naturel de vanille - 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 641 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé au chocolat
1ч. 30 мин.
Trianon
3ч.
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Roulé chocolat-noisette
1 godz.
Ganache au chocolat
20 Min
Chouquettes
1 godz.
Bûche express au praliné
45 min
Marbré express au chocolat
45 min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Napolitain
73 godz. 40 min
Roses des sables
1ч. 30 мин.
Galette des Rois à la frangipane
2ч.