![Lieu jaune à la coriandre sauce vierge Lieu jaune à la coriandre sauce vierge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0043CD37-ECEB-4844-9106-5C78426488C5/Derivates/68ECA6E5-8EEB-448F-8D58-05946DEF28CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de coriandre fraîche
- 40 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de coriandre en poudre
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 filets de lieu jaune (500-600 g)
- 1 citron jaune non traité
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 400 g de tomates, détaillées en dés
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 956 kJ / 228 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lotte à la provençale
50 min
Lotte vapeur façon tajine
1 Std. 45 Min
Cabillaud au beurre d'agrume
55 min
Poisson au curry
55 min
Cabillaud chorizo-tomate
25 min
Salade de rouget
1h 30min
Cari poisson
35 min
Pavés de cabillaud, coulis de poivrons
35 min
Flétan à la chinoise
30 min
Filet de bar sauce aux courgettes
1 Std.
Osso-buco de lotte
45 min
Cabillaud en croûte d'épices et légumes au lait de coco
45 min