Wersje kompatybilne
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 500 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e a metà
- 80 g di mandorle pelate
- 30 g di burro
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35p
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Contorno di taccole al pomodoro
40 min
Carote tiepide alla salvia
35p
Insalata tiepida di cavoletti, zucca e mandorle
1h
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Cavolo rosso stufato
45 min
Broccoli e salsiccia
30 min.
Radicchio in saor
3h 45 min
Seppioline ai cavoletti di Bruxelles
1 godz. 5 min
Porri in agrodolce al Varoma
30 min.
Contorno di cavolo riccio al cocco
25 min.