Polpette di tacchino e spinaci

Polpette di tacchino e spinaci

4.1 131 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 250 g di carne di tacchino, senza pelle e disossata a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di spinaci freschi lavati ed asciugati
  • 2 uova
  • 15 g di pangrattato + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • pangrattato q.b. per impanare
  • 10 - 20 g olio extravergine di oliva + q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...