Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 250 g di carne di tacchino, senza pelle e disossata a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di spinaci freschi, lavati ed asciugati
- 2 uova
- 15 g di pangrattato + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- pangrattato q.b. per impanare
- 10 - 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotolette di spinaci
40 dk
Polpette di ceci e prosciutto con zucca fritta
25 min
Polpette di spinaci
35 dk
Svizzere di pollo
35 dk
Hamburger impanato di tacchino e spinaci
35 dk
Polpette di tonno e ricotta
20 dk
Polpette di salmone
55 dk
Hamburger di merluzzo e gamberi
20 dk
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1sa
Fish burger
35 dk
Polpette di pollo
25 min
Burger di tacchino, melanzane e ricotta
20 dk